Някой мой стари и нови мисли и мнения на едно място.

Ремонт на София

Напоследък забелязвам че започне ли да се носи миризма на липа започва ремонт на София. Сега има добри възможности за ремонт, защото трафика изведнъж стана малък. Вероятно трафика е малък защото завърши учебната година, а може и защото градския транспорт на София работи с лятно разписание.

Градския транспорт на София работи с лятно разписание

Реално не знам дали всички превозни средства на обществения транспорт в София имат лятно разписание ама гледах че два трамвая имат, което е нормално понеже повечето хора излизат в отпуск и заминават на море, планина или екскурзия.

Вероятно малък принос към намаляване на трафика има и факта че при комфортно топъл околен въздух се увеличават кората които правят избор на велосипед като личен транспорт, но се чудех какъв процент от разтоварването има лятното разписание на обществения транспорт. Мисля че това е важно, защото при малък трафик няма задръствания и замърсяванията на околния въздух са малки и явно така трябва да се работи че пропускателната възможност на възловите улици и булеварди на София да е такава че да няма значение дали е лято или зима.

Вероятно като се построи кръстовище на две нива на булевард България, въпреки че преди това трябва да се дострои Тодор Каблешков за да има обходен маршрут докато тече ремонт на булевард България. Разбира се като започне да работи третия лъч на метрото след по-малко от две години нещата могат да дойдат на своето място от само себе си, но все пак не на всякъде в София може да има метро.

Съвсем друг е въпроса че след като не може да има метро започва да се строят нови жилищни и офис сгради. Изглежда има търсене на това място, въпреки че според мен точно на едно такова място не може да става въпрос за ниски цени. Разбира се това се компенсира от удобството да се използва лесно бърз и евтин транспорт.

Иначе гледам че общината в София планира да си купи нови автобуси, пък като са нови те са хубави и си имат климатици. Така не е се налага човек като използва автобус да разнася неприятна миризма и гледам че хората си ползват сегашните нови автобуси.

Все пак мисля че беше преди две седмици топлофикация София реши да прави ремонт по улица Свети Наум и я затвори в резултат на което трябваше да се минава по булевард Джеймс Баучер. Гледах че е голям и хубав булевард, но става само за паркиране, защото ако се минава редовно нищо чудно ходовата част на колата бързо да има нужда от ремонт.

Заради това си мислех че би било добре да му се направи ремонт и да се заменят паветата с един хубав асфалт, както и едно кръгово кръстовище при булевард Черни връх. Предполагам че така поне две три превозни средства няма да правят ляв завой при хотел Хемус, а 102 и 94 ще преминават бързо и лесно. Според мен това е един добър начин и други превозни средства да преминават бързо и лесно без да се спира.

моя малък блог