Някой мой стари и нови мисли и мнения на едно място.

Ниски нива на енергийна ефективност

Май ще отнесем глоба за ниски нива на енергийна ефективност, и то не че те са ниски, а защото няма доказателство дали са ниски или високи. Не знам ама според мен през последните три четири години много усилия се положиха за поставяне на нова дограма и топло изолация.

Различни мерки

Дойде време за охлаждане, откъдето и някой проблеми защото все на някой му духа и спира климатика. Така някой компютри остават без добро охлаждане, пък това кара един компютър да работи бавно. След това на този на който му духа ми се оплаква че компютъра му работи бавно, въпреки че основния проблем е че при много топъл въздух организма има защитни функции и мозъка също работи бавно.

Е изглежда някой хора са добре хидратирани и дори при много топъл въздух предпочитат в стаята да не работи климатик. В условия на много топъл въздух е добре да приема достатъчно количество вода, въпреки че думата достатъчно е много индивидуална.

Дори наскоро наскоро попаднах на обществена тоалетна от която се носеше неприятна миризма и докато имаше мнения че тази тоалетна се нуждае от почистване, аз по-скоро заподозрях друг проблем. Реално си мислех че тази неприятна миризма не идва от тоалетната, а от урината в нея.

Мисля че появата на неприятна миризма от урината е сигурен признак за обезводняване. Има много причини за обезводняване, като основната е прием на прекалено малки количества вода. Понякога околния въздух е много топъл и естествения механизъм за охлаждане на организма е изпарение на вода от потните жлези.

Така човек губи известни количества вода, а ако приема е малък лесно се стига до някаква степен на обезводняване. В други случай някой хора просто се въздържат от прием на вода по някаква незнайна причина, а това води до проблем с терморегулацията. Може и да не съм прав, но мисля че при недостиг на вода в организма на човек все му е студено, дори и околния въздух да е здравословно топъл.

Реално наскоро разбрах една от причините, защото имах проблем с едно наднормено тегло. Доколкото разбрах при наднормено тегло всеки прием на вода води до често посещение на тоалетната. Така някой хора са решили че за да решат този проблем просто трябва да избягват приема на вода.

Реално това не решава никакви проблеми, защото в храната има малки количества сол, които са полезни за организма. В същото време ако приема на вода е малък в организма остава повече сол отколкото е необходимо и за да запази добър баланс организма започва да задържа вода и така отново се увеличава наднорменото тегло. Заради това реших че трябва бавно и полека да се работи за сваляне на наднорменото тегло.

Разбира се друга съществена причина за обезводняване и поява на неприятна миризма може да е злоупотребата с алкохол, но е възможно тези две причини за неприятна миризма от урината да не са валидни и е добре да се посети лекар.

моя малък блог