Някой мой стари и нови мисли и мнения на едно място.

Избор на климатик

28 Декември 2012 / 12:50

Тъй-като оптимален избор на климатик понякога не може да се направи по толкова лесен начин, който да гарантира както минимални минимални разходи за експлоатация, така и минимални рискове от проблеми породени от погрешен избор. Преди да продължа по нататък бих искал да напомня, че в много случай едва ли би могло да се получи максимално подходящ съвет от интернет и затова най-добрия подход за избор на климатик е избор на фирма за климатици.

Монтаж на климатик LG P18EL

27 Октомври 2014 / 16:03

На снимките може да видите климатик LG модел P18EL след монтаж, като особеността на този монтаж е че двете тела се намират на една и съща стена. По този начин се избягва използването на други мерки за сриване на пакета от тръби и кабели, които свързват двете тела. За съжаление не винаги е възможно да се направи такъв монтаж в реални условия е възможно да няма възможност на добър избор за поставяне на всяко едно тяло. Този избор обикновено се определя от други фактори и в такива случай съществуват други техники за монтаж на климатици. Монтаж на климатик LG P18EL

климатици

Нови климатици LG за 2015 година

4 Юни 2015 / 12:24

През 2015 LG ще предлага няколко нови серии климатици за домашна употреба. Не само това, но и някой модели ще се предлагат с пет годишен гаранционен сервиз при определени условия. Едно от важните условия в случай на проблем с вашия климатик е да разполагате с фискален документ за покупка. Това предложение е валидно от 15-ти Май 2015 до 15-ти Август 2015 година.

Дистанционно упраление на климатици LG

12 Август 2014 / 12:04

Под дистанционно управление за климатици LG на тази страница имаме в предвид не безжично дистанционно управление, а компютърна система която позволява професионалните климатици LG да бъдат управлявани от разстояние. Тази система позволява климатици мулти сплит и VRF системите на LG, които представляват сложни климатични инсталации с десетки вътрешни тела да бъдат управлявани дистанционно. Това управление става от един център, а локацията на този център може свободно да се избере, като е достатъчно да има компютърна мрежа между центъра и контролера.

Климатик LG S30AW

9 Август 2015 / 17:01

LG предлага големи климатици сплит система за високостенен монтаж, чиято хладилна мощност в режим на охлаждане е 8кВ, а в режим на отопление 9.6кВ. Техния модел е S30AW и могат да се използват когато няма възможност за монтаж на други климатици, например касетъчни, подово таванни или колонни независимо дали в система сплит или мулти сплит. Вътрешното тяло на S30AW има относително семпъл дизайн спрямо други модели на LG.

Климатик с три тела

29 Юли 2014 / 13:50

MU3M19 е климатик мулти сплит на LG към който могат да бъдат свързани три вътрешни тела. Това го прави един добър избор за охлаждане и отопление на малки офиси, магазини, образователни центрове и др.. MU3M19 дори може да се използва за охлаждане на жилища, когато се цели цялото жилище да бъде климатизирано, а не само една отделна стая.

термопомпи

Монтаж на климатик HAIER HSU-12HEK103/R2

26 Юли 2014 / 13:13

Снимките са от един монтаж на климатик HAIER HSU-12HEK103/R2, където поради липса на място за поставяне на външното тяло на стена то е поставено на специални стойки. Това са относително евтини и хубави климатици, но по принцип е препоръчително да се използват само за охлаждане.

Климатик LG P09RL

16 Юли 2014 / 15:25

P09RL също е един малък инверторен климатик LG, които може да се използва за монтаж в малки помещения. Колко малки е доста относително понеже това силно зависи от степеннта на топлоизолацията, дограмата и разни други фактори, които влияят върху загубите на топлина. Климатик LG P09RL

Климатик LG D09AK

9 Юли 2014 / 15:45

D09AK е един малък инверторен климатик на LG проектиран да работи с ниски нива на шум и добри нива на енергийна ефективност. В режим на охлаждане D09AK работи с клас на енергийна ефективност А++, а в режим на отопление А+. Това се дължи на модерния компресор, подобрения вътрешен топлообменник и усъвършенстван вентилатор, който движи въздух през вътрешния топлообменник. Климатик LG D09AK

Климатик LG G12WL

23 Юни 2014 / 09:12

Както споменахме миналата седмица през тази година LG ще предлага един уникален климатик с вградена ЛЕД лампа. Неговата форма наподобява така наречения климатик картина, който често беше един добър избор, особено когато мястото е ограничено и не може да се направи монтаж на други климатици.

Нови климатици LG за 2014 година

19 Юни 2014 / 10:48

През 2014 година LG ще предлага голям избор от инверторни климатици предвидени за домашна употреба, като отделните серии се различават по дизайна на вътрешното тяло, енергийната ефективност, нива на шум и разбира се цени. През тази година LG ще предлага и едни нови уникални инверторни климатици, който имат формата на така наречения климатик картина, но са с вградена с ЛЕД лампа.

Нови климатици LG с LED лампа

15 Май 2014 / 13:30

LG е една от водещите компании в производството на битова техника, като компанията предлага модерни и икономични перални, хладилници и инверторни климатици. Серията инверторни климатици ARTCOOL на LG не само са модерни в техническо отношение, но и техните вътрешни тела са проектирани по такъв начин, че да бъдат едно елегантно допълнение на вътрешния интериор.

Монтаж на инверторен климатик LG E24SQ

19 Януари 2014 / 15:54

Понякога най-добрия момент за монтаж на климатици е когато помещението е в процес на ремонт, защото по този начин се избягва прилагане на различни видове мерки за скриване на спомагателните елементи за монтаж. Същия добър резултат може да се постигне и с други техники, но все пак ако в помещението се извършва ремонт или пък то се изгражда в момента има добри възможности да се постигне хубав външен вид.

Монтаж на инверторен климатик MITSUBISHI SRK / SRC 20 ZJ-S

17 Ноември 2013 / 20:03

SRK/SRC20ZJ-S е един малък инверторен климатик на MITSUBISHI, чийто технически параметри от гледна точка на енергийна ефективност са много добри и това го прави доста подходящ освен за охлаждане и за икономично отопление. Неговата мощност в режим на отопление се изменя от 1.2 до 3.9 киловата в зависимост от текущите загуби на топлина, които зависят от температурата на вътрешния въздух, външния въздух и степента на топло изолация на помещението.

Климатик Дайкин FTX50GV/RX50GV

7 Февруари 2013 / 15:23

FTX50GV/RX50GV е един сравнително мощен инверторен климатик на Дайкин, който е със доста добри цени за своя клас. Повечето качествени инверторни климатици със сходни показатели и номинална мощност в режим на охлаждане 5 киловата са с чувствително по-високи цени. Основната причина за тази разлика много често е факта, че FTX50GV/RX50GV е произведен в европейски заводи за климатици на Дайкин, което чувствително влияе върху пазарните цени.

Климатик картина

1 Февруари 2013 / 14:27

LG произвежда различни видове инверторни климатици някой от които са със стилни и елегантни вътрешни тела. На снимките от монтаж може да видите един уникален инверторен климатик от гледна точка на форма и дизайн, чието вътрешно тяло изглежда като картина.

Предния панел на вътрешните тела на тези инверторни климатици е специално проектиран по такъв начин, че на него лесно може да се постави репродукция. На снимката може да видите стандартната репродукция, която се поставя още в завода, но тя може лесно да бъде подменена с друга според предпочитанията.

Големи климатици

26 Януари 2013 / 16:20

За охлаждане и отопление на сравнително големи помещения обикновено се използват колонни климатици, чийто вътрешни тела са предвидени за директно поставяне на пода. Това са мощни климатици и обикновено са подходящи за отопление и охлаждане на складови помещения, производствени халета, конферентни зали и места за обществено хранене, въпреки че там много често един добър избор са канални климатици, чийто вътрешни тела са вградени в системата за вентилация.

Касетъчни климатици

6 Януари 2013 / 18:51

Касетъчни климатици обикновено са предмет на избор, когато се цели да се избегне поставяне на стената на вътрешни тела. При тях вътрешните тела са предвидени за монтаж в окачен таван в резултат на което не се натоварва вътрешния интериор, както и се избягва търсенето на начини за скриване на свързващите външното и вътрешното тяло медни тръби и кабели.

Климатик MITSUBISHI SRK/SRC50ZJ-S

20 Ноември 2012 / 09:48

Климатици MITSUBISHI HEAVY INDUSTRY, както всички останали японски марки климатици са икономични, надеждни и максимално тихи по време на работа. MITSUBISHI основно предлага инверторни климатици, които променят своята мощност динамично в зависимост от текущите нужди на стаята с цел да се поддържа константна температура на вътрешния въздух. Постоянната температура на вътрешния въздух води до добър комфорт и максимална енергийна ефективност.

Хипер инверторни климатици LG

22 Октомври 2012 / 11:08

LG разработва, произвежда и предлага голямо разнообразие от решения за отопление, вентилация и климатизация. Едни от най-съвременните продукти на LG са новите хипер инверторни климатици работещи с коефициент на преобразуване на енергията в режим на отопление при стандартни условия 5.6 и шум на вътрешното тяло само 17dB. Коефициента на преобразуване на енергията представлява отношението между преместената топлинна мощност от външния въздух вътре в стаята към консумираната електрическа енергия.

Климатик MITSUBISHI SRK/SRC20ZJ-S

7 Август 2012 / 09:29

SRK/SRC20ZJ-S е един малък инверторен климатик на MITSUBISHI с много добри технически параметри и с възможност да се използва за отопление през зимата. Реално този климатик може да се използва за отопление на малки стаи, въпреки че доколко мощността удовлетворява изискванията силно зависи от различни фактори, като вида на дограма, наличието и на топло изолация и нейните качества и т.н.

Малък климатик

4 Юни 2012 / 09:55

Това е един малък инверторен климатик LG и то не само защото неговата хладилна мощност е малка, за и защото габаритите на вътрешното тяло се различават от останалите климатици. Този вид вътрешни тела са в серията ART COOL на LG и са подобни на тези върху, които може да се постави репродукция за да изглежда то като картина.

Климатици Пловдив

9 Май 2012 / 19:44

Дайкин е една от водещите производителки на инверторни климатици в света и компанията произвежда също конзолни климатици. Конзолните климатици се различават спрямо подовите модели за които писах в предния си постинг, въпреки че има известно сходство между тях. Климатици Дайкин в Пловдив

Климатици мулти сплит с подови тела

12 Февруари 2012 / 13:08

LG предлага широк избор от вътрешни тела за климатици мулти сплит е едни от тях са подово-таванните. Климатици мулти сплит са високо икономични инверторни климатици с ниски нива на шум подходящи за отопление и охлаждане на няколко съседни стаи и предимството на подово таванните вътрешни тела е че те могат да се поставят под прозорец или на тавана.

Инверторни климатици LG с вид на картина

11 Февруари 2012 / 12:35

Това са едни уникални по своя габарит инверторни климатици и особеното при тях е че на предния панел може да се постави репродукция с която самия климатик има вид на картина. По този начин тези инверторни климатици биха могли да бъдат едно допълнение на вътрешния интериор, като понякога дори са предмет на избор в случай че мястото за монтаж на вътрешното тяло не е достатъчно за поставяне на други модели климатици.

Монтаж на климатик LG CA18AWV

10 Февруари 2012 / 20:43

CA18AWV е един сравнително мощен инверторен климатик на LG от серията ART COOL. Тези инверторни климатици са едни от най-модерните както в техническо отношение, така и от гледна точка на дизайн на вътрешните тела. За разлика от по-евтините климатици LG от предната статия във вътрешните тела има вграден пълен комплект филтри за пречистване на вътрешния въздух и работят с по-добри нива на енергийна ефективност, което разбира се рефлектира в малко по-високи цени. Монтаж на климатик LG CA18AWV

Монтаж на климатик LG Е12SQ

9 Февруари 2012 / 17:14

Това са сравнително евтини инверторни климатици LG в сравнение с останалите модели произвеждани от компанията и имат по-семпъл дизайн на вътрешното тяло. Освен по-ниските цени друго важно предимство са ниските нива на шум създаван по време на работа, но за разлика от другите инверторни климатици LG не разполагат с пълния комплект филтри за пречистване на вътрешния въздух. Монтаж на климатик LG Е12SQ

Монтаж на колонни климатици

9 Февруари 2012 / 10:22

Колонните климатици са мощни и подходящи за отопление и охлаждане на сравнително големи помещения. Примери за приложение на колонните климатици са конферентни зали, складови помещения, производствени халета и др. Монтаж на колонни климатици

Суперикономични инверторни климатици LG

3 Февруари 2012 / 09:33

LG Electronics един от водещите производители на климатици и битова техника в света през 2012 година ще предлага супер икономични инверторни климатици, работещи с изключително ниски нива на шум. Новата серия инверторни климатици LG, която се очаква да се появи на пазара по-късно през 2012 година носи търговското наименование ATHENA и модела H09MW има COP 5.6 нива на шум от вътрешното тяло само 17dB.

Конзолни климатици LG CQ12

3 Октовмри 2011 / 16:43

Конзолните климатици силно наподобяват подовите климатици по начина на монтаж на вътрешните тел, но за разлика от тях те се монтират на стената близо до пода. На снимките е показан инверторен климатик LG CQ12, който представлява един добър избор на климатик за икономично отопление, когато няма възможност за поставяне на вътрешно тяло високо горе на стената. Това далеч не е единственото предимство на конзолните климатици LG, защото те са достатъчно тихи и икономични и спокойно биха могли да се използват в спалня без това да наруши нормалната почивка на обитателите.

Евтини климатици SANG GWH12MB-K3DNB3A

3 Октомври 2011 / 10:30

Климатици SANG са евтини китайски климатици и обикновено е добре да се подхожда много внимателно при избор на евтин климатик за отопление. Някой евтини климатици обаче са сравнително сполучливи и могат да се използват за икономично отопление.

Китайски климатици

10 Август 2011 / 13:54

Пазара на климатици в Китай е един от големите пазари в света, но явно колкото и да е голям става тесен при усилената конкуренция между различните производители на климатици. Няколко са големите китайски производители на климатици и те са добре известни със своите продукти - HAIER, MIDEA, GREE.

Климатици LG в Европа

19 Март 2011 / 20:45

LG представи този месец различни видове климатици на едно от най-големите изложения за климатична техника в Европа - това в Мадрид. За постигането на целта си да стане водеща компания в Европа на енергийно ефективни технологии LG залага на три основни акцента - професионални климатици мулти сплит, климатици термопомпи, и VRF системи използвани в големи сгради, където се климатизират множество различни зони чийто брой може да достигне до стотици.

Климатик за отопление и икономия на ток

19 Март 2011 / 19:44

Имах едно запитване за икономичност на един климатик използван за отопление и реших да публикувам и моя коментар, защото той може да е полезен и за други хора. Климатик за отопление и икономия на ток

Цени за климатици с две или повече вътрешни тела

10 Февруари 2011 / 22:15

Климатици с няколко вътрешни тела, често се използват на места където е необходимо едновременно отопление и охлаждане на две или повече стаи, но в такива случай изчислението на необходимия климатик се различава силно от масово използваните климатици за домашна употреба. климатици с две или повече вътрешни тела

Мощност на климатик

5 Февруари 2011 / 23:58

Мощността на един климатик се определя от няколко фактора и понякога е възможно показаната мощност в каталога с продукти на производителя на съответната марка климатици да доведе до неправилни изводи относно топлинната мощност на която може да се разчита. Мощност на климатик

Усъвършенствани климатици LG за отопление и топла вода

2 Февруари 2011 / 19:04

LG Electronics усъвършенства своите климатици за отопление и топла вода с въвеждането на нова технология, която позволява запазване на капацитета им до много ниски външни температури. Тази технология LG използва за първи път в така наречените термопомпи въздух-вода и тя ще бъде отличена в категорията Отопление на тазгодишното международното изложение за иновативни продукти в областта на отоплението, вентилацията и климатизацията което се провежда между 31 януари и 2 февруари в Лас Вегас.

Добър избор на климатик

26 Януари 2011 / 20:39

Тъй-като оптимален избор на климатик понякога не може да се направи по толкова лесен начин, който да гарантира както минимални разходи за експлоатация, така и минимални рискове от проблеми породени от погрешен избор. Преди да продължа по нататък бих искал да напомня, че в много случай едва ли би могло да се получи максимално подходящ съвет от интернет и затова най-добрия подход за избор на климатик е избор на фирма за климатици.

Най-икономични климатици

23 Януари 2011 / 13:59

Избор на климатик често предполага няколко подхода към конкретен модел климатик и понякога един от подходите да се потърсят кои климатици са най-икономични. Една много важна характерна особеност на най-икономичните климатици е че те обикновено са и най-високи цени, но тези цени в повечето случай се компенсират когато се използват за отопление през зимата.

Обучение в академията на LG за специалисти занимаващи се с монтаж на климатици

14 Януари 2011 / 21:24

В края на миналата година LG инвестира в България създавайки център за обучение на специалисти, които професионално са свързани с проектиране и монтаж на климатици. Този център за обучение вече функционира и предлага възможност всеки един специалист да се запознае с спецификите, както при работата, така и по време на монтаж на произвежданите от LG климатици. LG е един от световните лидери в областта на технологиите за отопление, вентилация и климатизация и произвежда климатици, както за домашна употреба, така и за професионални цели.

Ах тия евтини климатици

14 Януари 2011 / 22:16

Тия евтини климатици ми създават само проблеми и не само това но и уронват моя имидж. Преди години продадох едни климатици на едни хора и те останаха повече от доволни и след това ми беше много трудно да ги убедя, че същата марка е преминала в класа на твърде евтини модели, когато те решиха да използват същата марка за друго място, защото се довериха на марката и очакваха да получат същото че даже и на по-ниски цени.

Сервиз за климатици

10 Януари 2011 / 16:09

Много хора се нуждаят от сервиз за климатици в условия когато навън има мъгла и то предимно тези, които притежават евтини климатици. Нуждата от сервиз обезсмисля изцяло първоначално ниските цени, защото трябва да се правят допълнителни разходи, най-малкото за допълнително отопление.

Термопомпи

10 Януари 2011 / 13:35

Съвременните технологии в областа на климатичната техника доведоха до появата на така наречените термопомпи, които представляват отделен клас климатична техника предоставяща възможност за икономично и комфортно отопление на жилища. Освен с основното си предназначение съвременните термопомпи обикновенно се използват и за подгряване на топла вода, която да бъде използвана за хигиенни нужди и по-този начин инвестицията в тях е двойно по-рентабилна тъй-като нуждата от топла вода е целогичшна за разлика от нуждата за отопление.

Евтини климатици втора част

29 Декември 2010 / 10:33

На предната страница писах , колко е рисковано да се използват евтини климатици за отопление, защото стане ли студено и веднага започват проблемите тях. Най-безобидния проблем е че те бързичко замръзват, което води до спиране изцяло на работата на отопление. Всъщност това изобщо не е безобидно, защото освен че човек остава на студено,докато се появи човек от сервиз за климатици има голяма вероятност натрупания лед по външното тяло да деформира и дори да спука медните тръби по които тече фреона.

Евтини климатици използвани за отопление

28 Декември 2010 / 21:32

Използването на климатици за икономично отопление е нещо съвсем реално, но за съжаление в много случай този факт води до погрешни изводи и стимулира допълнителни спестявания от гледна точка на покупка на възможно най-евтини климатици, а това от своя страна понякога води води до неприятни момент от сорта човек да стои на студено в най-студеното време.

Климатици LG VRF система версия III

28 Декември 2010 / 12:56

LG пусна на пазара нова версия климатици VRF, които са предназначени за изграждане на големи климатични инсталации използвани за отопление и охлаждане в бизнес сгради, търговски центрове и обществени места. VRF системи са големи климатици представляващи най-високия клас климатична техника и особеното при тях е голямата гъвкавост, както при проектиране и монтаж, така и при използването им.

Разлика между термопомпа и климатик

6 Октомври 2010 / 21:48

Съвременните климатици станаха добре известни, че могат да спестяват енергия, като преместват енергия във вид на топлина от едно място на друго. Това тяхно свойство доведе до възможността един климатик да се използва за отопление, но след като е достигнат върха на технологичното развитие много производители на климатици потърсиха други техники за повишаване на енергийната ефективност, и това доведе до появата на най-новото в областта наречено термопомпа. Разлика между термопомпа и климатик

Лоша миризма от климатика при отопление

6 Ноември 2010 / 13:14

Понякога се случва, което един климатик се включи в режим на отопление от него да излиза лоша, т.е. неприятна миризма. Повечето климатици разполагат с така наречения режим за автоматично почистване и при това автоматично почистване се премахва влагата в него, когато те работят в режим на охлаждане през лятото. Този режим е много полезен през лятото, когато самия климатик се използва за охлаждане, защото при активирането му влагата в него се премахва, след като той бъде изключен.

Избор на климатик за отопление

3 Ноември 2010 / 19:57

Избор на климатик за отопление би трябвало да се направи доста внимателно, като една важна особеност на този избор е че човек, който не познава спецификата на работа на различните климатици в различните условия рискува да сгреши при своя избор. Поемането на един такъв риск в много случай е неоправдано понеже крайния резултат може да се заключава до липса на достатъчно надеждно отопление.

Използване на климатик за отопление

3 Ноември 2010 / 16:00

За оптималното използване на инверторен климатик за отопление е добре да се спазват някой прости правила. На първо място трябва добре да се помни че разхода на електроенергия на един климатик силно зависи каква е температурата, която му е зададена да поддържа в стаята. Една много сериозна грешка, която се допуска при използването на климатици за отопление да се повишава зададената температура с цел климатика да добавя повече топлина в стаята.

Шум от евтини климатици

2 Ноември 2010 / 23:29

Шума на работещи климатици си е един доста сериозен проблем и понеже наскоро писах за недостатъците от използването на евтини климатици май ще е добре да понапиша за този шум, който създава известни проблеми не са на собственика на самия климатик, но и на други хора. Шум от евтини климатици

Инверторен климатик LG S09AF

2 Ноември 2010 / 09:22

Тъй-като една тема за шумни климатици стана доста дискутирана и по-точно как различните хора се борят със шума от климатици на съседи реших да понапиша малко за този инверторен климатик LG, които е изключително тих. Шума издаван от външното тяло определено понякога може да е дразнещ, както и шума от вътрешното тяло. В първия случай прекомерно големия шум от външното тяло при работа на един климатик може да пречи на съседите, докато във втория би могъл да пречи на собственика на самия климатик използван за отопление.

Изтичане на вода от външното тяло на климатик

1 Ноември 2010 / 22:00

Понеже явно има нови собственици на климатици, които намират изтичането на вода от външното тяло на техния климатик за евентуален проблем реших да дам малко яснота по този въпрос. Съвсем нормално е един климатик използван за отопление от време на време от външното тяло да има изтичане на вода. Това е един нормален процес при работата на всички климатици използвани за отопление и този процес не трябва да е нещо, което да води до някакви притеснения.

Кпд на климатик

1 Ноември 2010 / 20:38

Има някакво неразбиране по този въпрос защото понякога ме питат с какво КПД е този или онзи климатик. КПД по принцип означава Коефициент на полезно действие и измерва ефективността на всички машини измислени от човек, но от физиката е добре известно, че КПД повече от 100% е фикция наречена перпетуум мобиле. Кпд на климатик

Обикновен или инверторен климатик

31 Октомври 2010 / 18:48

Човек може да изпадне в размисъл, когато възнамерява да си закупи климатик, защото обикновените климатици са по-евтини в сравнение с техните инверторни аналози. Най-бързия отговор на този въпрос е зависи за какво се предвижда да се използва климатик. Обикновен или инверторен климатик

Преместване на климатик SAMSUNG

18 Октомври 2010 / 15:21

Снимките са от преместване на климатик SAMSUNG, който преди това е работил на друго място. Има случай в които един климатик трябва да се премести физически на друго място и в такива случай е важно за целта да се използват техници, които професионално се занимават с климатици.

Климатици с ниски цени и последващи проблеми

15 Октомври 2010 / 19:50

Четох в интернет разни мнения за климатици с ниски цени, които се били развалили и хората са склонни да обвинят търговеца, които им е продал самия климатик. Всъщност донякъде проблема е че точно при преминаването в режим на отопление се оказва, че предвидения климатик за тази работа общо взето не работи тъй-като междувременно от лятото досега се е развалил.

Някой климатици не топлят

12 Октомври 2010 / 07:09

В началото на всеки отоплителен сезон, често се оказва че някой климатици използвани за отопление реално не топлят. Възможно е да има много причини един климатик да не духа топло, а в някой случай може да ви се наложи дори да използвате услугите на сервиз за климатици, но все пак тъй-като идва време за отопление, а някой климатици се използва за отопление човек може да се сблъска с някой проблеми.

Търсене на ниски цени на инверторни климатици за отопление

5 Октомври 2010 / 22:02

Търсенето на инверторни климатици за отопление, явно се позасили днес, след като получих много въпроси на тема инверторни климатици, но това което ме притесни е факта че най-основния въпрос е може ли на по-ниски цени. Естествено че може всякакви цени може да се направят, но основния въпрос е като са ниски тези цени ще могат ли всъщност тези климатици да се използват за отопление.

Все по-икономични инверторни климатици

4 Октомври 2010 / 19:33

Всички японски производители се надпреварват да произвеждат все по-икономични инверторни климатици, тъй-като за разлика от китайския пазар японските потребители обръщат много сериозно внимание за това, колко електроенергия използва техния климатик. Всички тези иновации не водят до ниски цени, но понеже стандарта в Япония е доста висок последното нещо което се гледа в един климатик е именно цени за покупка.

Евтини китайски климатици

3 Октомври 2010 / 13:31

Изпратиха ми тази вечер една снимка на евтини климатици MIDEA, която е направена някъде в курортите между Варна и Бургас, та това ме подсети да напиша защо са предпочитани евтините китайски климатици. Човек не трябва да остава с впечатлението, че всички китайски климатици са евтини, защото в Китай се произвеждат и много качествени климатици, но те пък не са евтини. Сами разбирате че човек решил да си купи евтин климатик няма да избере такъв, чийто цени са от порядъга на климатици LG или още повече от сорта на DAIKIN, MITSUBISHI, PANASONIC или TOSHIBA.

Вакумиране на климатици

29 Септември 2010 / 19:42

Видях тази снимка, докато преглеждах снимките от монтаж на климатици мулти сплит от предния си постинг и се сетих, колко е важно да се вакуумира климатик. Не си мислете, че монтажника на климатици много го кефи да седи на покрива и да изпраща SMS съобщения с помощта на своя мобилен телефон - той просто изчаква малкия климатик от тип сплит система да се вакуумира.

Климатици за подов монтаж

29 Септември 2010 / 16:39

Климатици мулти сплит са много гъвкави при избор на вътрешни тела и когато е необходимо се използват подови такива. Специално при този монтаж на климатици мулти сплит използването на стената за високо стенни тела е неприемлив от гледна точка на посоката на въздушната струя. При такива малки помещения при които дори и има скосявания е най-добре да се използват подови вътрешни тела за да се избегне директното попадение на охладен въздух върху хората в стаята.

Къде се произвеждат климатици Дайкин

28 Септември 2010 / 21:58

Имах един такъв въпрос днес къде точно се произвеждат климатици Дайкин и отговора на този въпрос е на различни места. Света не е много просто място, както е бил преди няколко десетки години и може би заради това климатици Дайкин се произвеждат на различни места.

Климатици мулти сплит с ARTCOOL в ресторант

28 Септември 2010 / 17:30

Две статии по назад показах снимки на инверторни климатици LG от серията ARTCOOL, но там е от тип единичен сплит, докато в този ресторант е мулти сплит. В случая самите вътрешни тела, освен че се използват за охлаждане и отопление на самия ресторант са и елегантно допълнение на вътрешния интериор.

Специфичен монтаж на климатици MITSUBISHI

28 Септември 2010 / 15:35

Снимките са от монтаж на климатици MITSUBISHI HEAVY INDUSTRY, като са от два различни климатика. Това са по-стари модели на MITSUBISHI, но по-важното е особеностите при монтаж и в двата случая. Това са специфични монтажи от гледна точка на разположение на двете тела. При първия случа е използван окачен таван където са скрити медните тръби и свързващите кабели, но това обаче създава проблем откъде да мине и дренажния маркуч, който отвежда кондензиралата вода в режим на охлаждане.

Монтаж на красив климатик LG ARTCOOL

28 Септември 2010 / 15:12

Това е още един монтаж на инверторен климатик от серията ARTCOOL на LG. Мисля, че публикувах други снимки от монтаж на подобен ARTCOOL, но те бяха от малко по-стария модел. Тези инверторни климатици LG станаха популярни заради изцяло модерните си и иновативни решения включително и като дизайн на вътрешните тела.

Скорошен монтаж на инверторен климатик LG S09AT

28 Септември 2010 / 08:47

Тези инверторни климатици LG доста често са предмет на избор при покупка на климатик за отопление поради две основни причини - по-ниски цени и висока енергийна ефективност. Коефициента на трансформация при S09AT в режим на отопление е 4.28, като този параметър показва как различните климатици пренасят топлина от външния въздух вътре в стаята. Монтаж на климатик LG S09AT

Инверторни климатици SAMSUNG

26 Септември 2010 / 14:40

Климатици SAMSUNG, често могат да се намерят в търговска верига Техномаркет, но това не означава че други фирми за климатици не предлагат също доставка и монтаж на климатици SAMSUNG. Тези снимки са от монтаж на два различни климатика SAMSUNG и показват някой особености при различните видове монтаж.

Монтаж на климатик CARRIER

26 Септември 2010 / 13:09

Един много важен факт за самите инверторни климатици CARRIER, е че те се произвеждат от една обща компания с TOSHIBA, като това е валидно за домашните инверторни климатици. CARRIER е първия производител на климатици в света и компанията е една от най-големите, но реално е най-силна на пазара за големи климатици, както и за такива използвани за хранителни стоки, т.е. промишлена климатизация.

Монтаж на климатици TOSHIBA

25 Септември 2010 / 22:11

Инверторните климатици TOSHIBA са също едни от най-добрите климатици за отопление като някой серии дори са произведени в Япония. Серията DAISEIKAI са напълно японски инверторни климатици, като показания климатик на снимката не е от тази серия, а е произведен в Тайланд, но това далеч не означава по-ниско качество.

Moнтаж на касетъчни климатици

25 Септември 2010 / 21:02

Касетъчните климатици са професионални климатици, които намират много приложения на места с високи изисквания към климатичната инсталация. Това са инверторни климатици при които една от най-важните особености е начина на монтаж и обикновено се използват на места където се избягва на стената да има вътрешно тяло на климатик.

Климатици мулти сплит с климатик картина

24 Септември 2010 / 17:46

Това е един монтаж на климатик LG от тип мулти сплит с различни видове тела. При професионалните инверторни климатици на LG от тип мулти сплит е възможно да се използват всички видове вътрешни тела, които съществуват при домашните климатици, въпреки че те само дизайна им е подобен и в този случай едното тяло е с вид на популярния климатик картина. Климатици мулти сплит с климатик картина

Хубави инверторни климатици MITSUBISHI

24 Септември 2010 / 10:44

Да взема и да сменя малко темата, че даже да я обърна точно на обратно с този инверторен климатик MITSUBISHI HEAVY INDUSTRY. Климатици MITSUBISHI от гледна точка на цени са в противоположния край на таблицата спрямо евтини китайски климатици. При японските производители на климатици няма никакви компромиси за качеството и енергийната ефективност и дори напротив - при тях качество, икономичност и ниски нива на шум са от първостепенно значение.

Още едни евтини китайски климатици

24 Септември 2010 / 10:06

Това са още едни евтини китайски климатици, но все пак DEER си е с установен произход, ако това изобщо има някакъв смисъл. Това което искам да кажа, че си съществува марка DEER, както и специален завод на самата марка. Самите климатици са с качество малко над средното в сравнение с други китайски климатици, като и освен всичко останало в техните серии има и инверторни климатици.

Монтаж на климатици SANG

24 Септември 2010 / 09:36

Сега не е момента за евтини климатици, тъй-като през този период от годината са по-интересни различни инверторни климатици, които могат да се използват за отопление, но тъй-като подкарах малко блога към евтини климатици с миналия постинг за климатик BEKO.

Един монтаж на климатици БЕКО

23 Септември 2010 / 20:33

Сега не е много сезона на тези климатици, защото БЕКО не произвежда инверторни климатици, които да се използват за отопление, но преглеждайки албума с снимки от монтаж се сетих, че в блога няма климатици БЕКО.

Ъглови климатици CARRIER

23 Септември 2010 / 17:12

Ъгловите инверторни климатици CARRIER са уникални по своя начин на монтаж и както самото име предполага вътрешното тяло може да се постави в ъгъла на стаята. Габаритите на вътрешното тяло при този инверторн климатик позволяват той да бъде поставен и на малка стена и в това отношение единствения му конкурент е климатик картина на LG.

LG ще предлага инверторни климатици в Русия

21 Септември 2010 / 13:26

Пазара на климатици в Русия стана доста нажежен през тази година заради големите летни горещини и дори имаше информация, че повечето дистрибутори на климатици са останали без стока в наличност поради нарастване в търсенето на вентилатори и климатици. LG ще предлага инверторни климатици в Русия

Инверторни климатици LG S12AA

16 Септември 2010 / 12:37

Серията AA на LG са уникални инверторни климатици със своята механична система за почистване на вътрешното тяло. Проблема при използване на климатици на силно запрашени места, е че техните вътрешни тела натрупват прах. Това се получава понеже целият въздух в стаята преминава по няколко пъти на час през вътрешните тела.

Монтаж на хубави климатици LG CC12AWV

16 Септември 2010 / 11:06

CC12AWV е новата серия инверторни климатици ARTCOOL на LG. Съществуват две различни вътрешни тела при този инверторeн климатик LG - черно с огледален отблясък и сиво с метален цвят. Показаното на снимката е с метален оттенък на предния панел, а преди няколко постинга бях поставил снимки от монтаж на така нареченото "черно огледало" въпреки че самите снимки бяха на миналогодишен модел на същия инверторен климатик.

Климатици LG с ниски нива на шум

15 Септември 2010 / 21:07

Серията инверторни климатици AF на LG е нова серия за 2010 година и с малко неспецифичен за LG дизайн на вътрешното тяло. Все пак самия дизайн е със заоблени модерни форми, но най-важното за този инверторен климатик са ниските нива на шум по време на работа.

Климатици за отопление и топла вода наречени термопомпи

15 Септември 2010 / 18:04

Видях една статия за електрическо подово отопление подкрепена с достатъчно сметки за това, че използването на електрическо отопление е на по-ниски цени, когато се вземат предвид всички фактори - разходи за инвестиция и разходи за потребление. Самите термопомпи са вид климатици, които не затоплят директно вътрешния въздух, а затоплят вода, която циркулира в изградена система за парно отопление.

Климатици мулти сплит - климатик с три тела FM25AH

15 Септември 2010 / 16:41

Това е един монтаж на инверторен климатик LG от тип мулти сплит с три вътрешни тела, две от които подови и едно за високо стенен монтаж. както се вижда на първата снимка при направата на цялостния монтаж е поставена и тавичка за лед под външното тяло с цел избягване на изтичане на вода под него, което би могло да създаде опасност за преминаващите отдолу хора през зимата. Климатици мулти сплит

Инверторни климатици HAIER - климатик HSU-18H03/R2(DB)

15 Септември 2010 / 15:51

Климатици HAIER, както повечето китайски климатици обикновено са предмет на избор при по-ограничен бюджет, понеже техните цени са относително по-ниски спрямо останалите марки. Разбира се ниските цени често и означават известни компромиси при използването на евтини климатици от гледна точка на енергийна ефективност, надеждност и шум от двете тела, които при един качествен климатик не се пренебрегват.

Специфичен монтаж на климатици - климатик LG S12AT

14 Септември 2010 / 23:00

Това е един много специфичен монтаж на инверторен климатик LG модел S12AT. Много особености има при този монтаж на климатик предвиден да бъде използван за отопление на това помещение и една от особеностите е поставянето на вътрешното тяло върху гипсокартон. Съвременните строители, често използват гипсокартон тъй-като е значително по-лесно да се изравни всяка една стена, а от друга страна самият гипсокартон представлява и допълнителна топло изолация.

Климатици HAIER мулти сплит - климатик с две тела

14 Септември 2010 / 22:12

Вече писах за климатици мулти сплит, които по-принцип присъстват в професионалните серии на производителите на климатици, но този климатик HAIER въпреки че е с две тела по-скоро е предвиден за домашна употреба. Тези инверторни климатици на HAIER, не предлагат никаква гъвкавост и не съществува избор на вътрешни тела, както като мощност, така и като дизайн, да не говорим че броя на вътрешните тела е твърдо фиксиран на две.

Колонни климатици HAIER - мощен климатик

14 Септември 2010 / 20:34

Климатици HAIER са много популярни в България, основно заради техните ниски цени с които се характеризират почти всички китайски климатици. Тяхната популярност е предимно в малките домашни обикновени и понякога инверторни климатици, но HAIER произвежда и колонни климатици.

Подови климатици Дайкин - климатик за отопление

14 Септември 2010 / 16:41

Когато писах за професионалните климатици мулти сплит и техните подови вътрешни тела споменах, че съществуват и подови инверторни климатици за домашна употреба на Дайкин и MITSUBISHI. На снимките е показан монтаж на подов инверторен климатик Дайкин, предвиден за отопление.

Инверторни климатици MITSUBISHI - климатик SRK60ZIX-S

14 Септември 2010 / 15:22

MITSUBISHI е един японски производител на климатици, както за всички други японски фирми, така и при MITSUBISHI качество, качество, надеждност, икономичност и нисък шум по време на работа са все параметри от първостепенно значение за техните продукти. климатици MITSUBISHI SRK60ZIX-S

Канални вътрешни тела за климатици мулти сплит

14 Септември 2010 / 14:33

В предната статия споменах за голямото разнообразие от вътрешни тела при инверторните климатици мулти сплит, където един от видовете вътрешни тела са каналните. Каналните вътрешни тела обикновено са с голяма мощност и конструктивно предвидени за монтаж в система за вентилация.

Климатици мулти сплит с подови тела

14 Септември 2010 / 13:38

Климатици мулти сплит при които се използва едно единствено вътрешно тяло за захранване на от две до 9 вътрешни тела са професионални климатици, използвани в офиси, магазини, ресторанти и други обществени места. Понякога климатици мулти сплит се използват и в апартаменти и едно фамилни къщи, но тази тяхна употреба се възпира донякъде от сравнително по-високите цени спрямо добре познатите инверторни климатици за домашна употреба.

Климатици за отопление - замръзване на климатик

14 Септември 2010 / 13:38

Докато преглеждах снимките от монтаж на климатици мулти сплит възнамерявайки да публикувам малко снимки от такъв монтаж реших да напиша малко за режима на отопление. В режим на отопление е нормално повечето климатици да замръзнат и по-точно външните тела. Замръзване на вътрешните тела се случва през лятото, но това се дължи на силно зацапано вътрешно тяло с прах, което най-често се случва на обществени места - офиси, магазини и нещо подобно. замръзване на климатик

Инверторни климатици LG с по-ниски цени

14 Септември 2010 / 11:43

Освен елегантни инверторни климатици LG произвежда и такива с по-семпъл дизайн на вътрешното тяло, който може да се види на тези снимки от монтаж на инверторен климатик LG S12AT. Цялата серия AT на LG е със сравнително по-ниски цени спрямо останалите серии основно защото тези инверторни климатици се произвеждат в турските заводи на LG, а близостта на заводите до нашия пазар има своето значение.

Климатици LG - черно огледало

14 Септември 2010 / 11:19

Освен елегантни инверторни климатици LG произвежда и такива с по-семпъл дизайн на вътрешното тяло, който може да се види на тези снимки от монтаж на инверторен климатик LG S12AT. Цялата серия AT на LG е със сравнително по-ниски цени спрямо останалите серии основно защото тези инверторни климатици се произвеждат в турските заводи на LG, а близостта на заводите до нашия пазар има своето значение.

Инверторни климатици LG - климатик картина

14 Септември 2010 / 10:44

Тези снимки отново са от реален монтаж на инверторен климатик LG от серията ARTCOOL, като особеното на тези инверторни климатици е възможността за поставяне на предния панел на репродукция спрямо предпочитанията на собственика. Тази възможност предоставя възможност човек да съчетае своя климатик с останалия интериор в стаята, като на снимката е показана стандартната репродукция, която се поставя във завода още при производството на все климатик.

Инверторни климатици LG - монтаж на климатик S12AQ

13 Септември 2010 / 21:25

Това е още един инверторен климатик, който е снабден със сензор за присъствие на хора, което му помага да е повече от икономичен. Тези инверторни климатици LG имат коефициент на преобразуване на енергията 4.2, което е по-малко от аналогичния инверторен климатик на Дайкин от серията URURU SARARA и който както писах в предната статия е един много добър японски климатик, но разликата в цени при климатици LG и Дайкин сравнявайки ги е в полза на LG. Икономични климатици LG

Японски климатици Дайкин URURU SARARA

13 Септември 2010 / 19:41

Понеже споменах в предната си статия за тези японски инверторни климатици Дайкин, които освен че техния производител е японски, но и самите те са произведени в Япония. Не са много японските климатици, които могат да се намерят на пазара с такъв произход и ако изключим серията DAISEIKAI на TOSHIBA общо взето това са единствените японски климатици, които са предвидени да работят със електрозахранване в България.

Климатици PANASONIC - климатик CS/CU-E18LKE

13 Септември 2010 / 17:13

CS/CU-E18LKE е един инверторен климатик подобен като мощност на инверторния климатик Дайкин от предната статия. В тези инверторни климатици PANASONIC, също има вграден сензор за присъствие на хора, който освен тези функции изпълнява и функция за следене на замърсяване на въздуха от вредни вируси и бактерии.

Климатици Дайкин - Климатик FTX50GV/RX50GV

13 Септември 2010 / 16:16

FTX50GV/RX50GV е инверторен климатик на Дайкин с голяма мощност подходящ за отопление и охлаждане на малко по-големи стаи. Дайкин е един от често предпочитаните производители, заради своите икономични инверторни климатици, като потреблението електрически ток при тази серия на Дайкин е чувствително оптимизирано.

Определяне на мощност за отопление и охлаждане

Публикувано на 29 Април 2010 / 22:37

В предният си постинг писах малко за това колко е важно да се изчисли един климатик, т.е. неговата мощност за да може той да се използва, както за охлаждане през лятото така и за отопление през зимата. С това голяма част от инвестицията в нов климатик да е максимално ефективна.

Избор на климатик за отопление

Публикувано на 28 Април 2010 / 11:13

Възможно е да прозвучи смешно публикуваната информация за избор на климатици за отопление, тъй-като идва лято и през този сезон по-скоро се използват климатици за охлаждане, но има някой важни факти около избора на климатик. Най-важното е, че човек може да се сдобие с климатик, който през лятото да му свърши много хубава работа и да го спаси от жегата.

Почистване на климатик

Публикувано на 28 Април 2010 / 09:10

За да е максимално ефективно използването на климатици за охлаждане и отопление е необходимо техните две тела да бъдат поддържани чисти с цел да се осигури нормално преминаване на въздуха , както и нормален топлообмен между телата и околния въздух. Почистване на климатик

Ремонт на климатик

Публикувано на 27 Април 2010 / 22:53

Хубавите климатици рядко се нуждаят от ремонт, но те и рядко се продават, защото са с относително вискои цени и затова някой климатици понякога се нуждаят от ремонт. Причината за дефектирането на един климатик, могат да бъдат както в грешки при проектирането, така и при използването им. Ремонт на климатик

Най-продаваните климатици

Публикувано на 27 Април 2010 / 20:47

Това е един въпрос, който често се задава, защото предполагам, че хората се надяват щом много други хора са предпочели дадена марка или модел значи няма да сгрешат при своя избор. За съжаление избор на климатик не може да се прави по-този начин, защото различните климатици работят в различни климатични и локални условия и всеки един дом или офис донякъде е уникален в нуждите си отопление и охлаждане. Най-продаваните климатици

Хубав климатик

Публикувано на 27 Април 2010 / 15:02

Добър инверторен климатик е един често задаван въпрос, но отговора е доста сложен защото малко по-добър климатик от друг винаги е с малко по-високи цени. Човек сам може да осъзнае че сам по себе си един инверторен климатик може да се различава от друг след като има климатици с цени от 500 лева и има такива от 3000 лева и колкото по-скъп е един климатик, толкова по-високи са неговите качества и възможности. Хубав климатик

Климатик инвертор

Публикувано на 27 Април 2010 / 14:33

Инверторните климатици започват да взимат известно превъзходство над техните обикновенни събратя, не само защото са по-икономични, а и заради по-високият комфорт, който те осигуряват. Икономичността на инверторните климатици се използва в момента като стимул за намаляване на потреблението на енергия и от там решаване на проблема с промените в климата. Климатик инвертор

Японски климатици

Публикувано на 24 Април 2010 / 12:53

Японски климатици могат да се намерят в България, като под това име разбирам такива които са произведение в самата Япония, но със стандартно електрозахранване отговарящо на европейското.

Марки климатици

Публикувано на 23 Април 2010 / 20:27

Сериозно разместване на световният пазар за климатици се очертава, особено с намерението на Китайските власи да въведат много по-сериозни изисквания на енергийната ефективност на всеки климатик, който се продава в Китай с цел да се спести енергия и евентуално да е предпоставка за по-малко влияния от страна на Китай върху изпуснатите парникови газове.

Нови тенденции за развитие на климатици

Публикувано на 13 Април 2010 / 17:05

В края на миналата седмица Дайкин организира конференция с цел да запознае професионалните среди за основните тенденции за развитие в областта на климатичната техника, в частност домашни и професионални климатици. Основните теми на тази конференция, която се проведе във Варна бяха новите климатици за топла вода, преминаването към масово използване на въглероден двуокис вместо сегашните фреони, въвеждането на по-точни коефициенти отразяващи енергийната ефективност и други теми.

Мобилни климатици

7 Март 2010 / 18:52

Мобилните климатици подобно на прозоречните климатици са произведени в един корпус, т.е. няма две тела - едно в стаята и едно отвън. Най-голямото предимство е липсата на специализиран монтаж и лесна преносимост от едно място на друго в случай на нужда. За съжаление предимствата на мобилните климатици свършиха до тук и остават само недостатъци. Един съществен недостатък, който присъства и при прозоречните климатици е високото ниво на шум вътре в стаят. За съжаление не може да се избегне този шум, тъй-като всичко в един мобилен климатик се намира вътре. Мобилни климатици

Климатици за 2010 година

23 Февруари 2010 / 16:13

Повечето производители на климатици обявиха актуалните си модели за 2010 година и основните тенденции остават - повишаване на енергийната ефективност. Дайкин, която има серии климатици с едни от най-високите нива на енергийна ефективност добавя и модел с красив дизайн на вътрешното тяло, серията Emura, което до момента беше характерно за климатици LG.

Климатици VRV

26 Ноември 2009 / 21:17

Климатици VRV са търговска марка на Дайкин за едни от най-модерните климатици използвани в сгради с множество отделни помещения, т.е. това за което говорех в по-предната си статия. Въпреки че не е добре позната системата на многозоналните климатици, или по-скоро е възможно да позната в професионалните среди, това е най-усъвършенстваната климатична инсталация за случаите в които е необходимо охлаждане и отопление на една по-голяма сграда в която има много зони или стаи.

Основни подобрения в климатици MITSUBISHI

16 Ноември 2009 / 07:05

Спрямо новият закон за енергийната ефективност отпада старият параметър за отчитане на качествата на всички климатици и се въвежда нов така наречения APF индекс. Този индекс става стандартен и представлява сумата от мощността отдадена ( в режим на отопление) плюс отнета ( в режим на охлаждане, разделена на консумираната електрическа мощност за цялата година. климатици MITSUBISHI

Параметъра COP на климатици

15 Ноември 2009 / 18:49

С навлизането на новият закон за енергийната ефективност първото съществено нещо което се променя за съвременните климатици е начина по който се измерва тяхната енергийна ефективност, а именно параметъра COP. Параметъра COP, показваше какво количество електрическа енергия е необходима , за да може един климатик да вкара съответното количество топлина в стаята. Параметъра е валиден за режим на отопление, като за режим на охлаждане имаше друг съществен параметър.

PAM инвертор в климатици TOSHIBA

13 Ноември 2009 / 08:50

Четох малко неща в един форум за тези нови технологии използвани в климатици TOSHIBA. Всъщност тези технологии не са от скоро, но в момета ги има във високо технологичните климатици на TOSHIBA. Това е така нареченият хибриден инвертор с които се оптимизира рабата на един климатик в енергийно отношение. Едната се нарича PWM PAM. Зад всяко едно от тези две имена стои начин за управление на компресора, неговите обороти и студопроизводство, като в зависимост от това дали е необходима много мощност или висока икономично се използва една от тях.

Малко информация за климатици MITSUBISHI

11 Ноември 2009 / 18:49

Реших да започна малка поредица за климатици MITSUBISHI HEAVY INDUSTRY, тъй-като това е една много качествена марка, а в същото време някой факти липсват. Дори ми се струва, че поради неразбиране има хора, които омаловажават качествата на тези инверторни климатици, които всъщност са едни от най-добрите които могат да се намерят в България.

Дайкин предлага високотемпературен вариант на термопомпа

28 Октомври 2009 / 10:48

Новите климатици, така наречените термопомпи въздух вода, които търпят бурно развитие през последните години главно поради възможността да се затопля икономично вода за битови нужди вече имат нов високотемпературен вариант. Всички климатици са термопомпи, като най-разпространения вариант, които се среща вече почти на всякъде е варианта въздух въздух, т.е. взима се енергия от един въздух и се добавя на друг.

Защо е важна профилактиката на климатици

23 Октомври 2009 / 22:27

Не искам някой да си извади погрешни изводи от последният ми постинг че профилактиката на климатици е измама - просто някой са по-хитри от другите и са намерили начин да изпреварят конкуренцията, въпреки че самият климатик може и да няма нужда от профилактика. Нуждата от профилактика е най-голяма, когато по двата топлообменника има толкова много прах, я уличен, я домашен, че пречи за нормалната обмяна на топлина между двете тела и външният въздух.

Един "красив" монтаж на климатик

23 Октомври 2009 / 17:36

Честно да си кажа не бях виждал такъв монтаж на климатик досега. Още по-лошо е че фирмата направила този прекрасен монтаж е неизвестна, ако изобщо съществува фирма. Това би могло да се нарече и измама, защото самата фирма взела гаранционната карта с оправданието че трябва да я подпечата, взела и пари за добре свършената работа и всички са доволни.

Един уникален монтаж на подов климатик Дайкин

23 Октомври 2009 / 17:36

Уникалното при този монтаж е самият климатик. Това е домашен климатик Дайкин за монтаж на пода или близо до него и е много подходящ за отопление с климатици. Не само заради факта че студеният въздух винаги е близо до пода. Съвременните климатици имат достатъчно добри алгоритми за разпръскване на въздушната струя излизаща от вътрешното тяло.

Климатици TOSHIBA

3 Октомври 2009 / 14:59

Реших да започна малка серия за климатици TOSHIBA. TOSHIBA е една от трите японски марки, която освен че е на върха има и по сериозно присъствие на пазара за климатици в България. Миналото на TOSHIBA е изпълнено с много нововъведения в областта на съвременните климатична техника, като компанията е започнала своето развитие още в края на 19 век. През цялото си съществуване компанията постоянно се е стремила да предлага продукти и услуги, които подобряват качеството на живот на хората.

Климатици с тавичка за лед

02 Октомври 2009 / 10:35

Напоследък доста често се сблъсквам с хора, които не желаят водата от размразяването на техния климатик да капе на терасата или на тротоара. Това е хубаво решение, но за съжаление климатици работещи в режим на отопление в България, не бива да се свързват с дренажният маркуч за водата от размразяването на външното тяло. Климатици с тавичка за лед

Монтаж на климатици TOYOTOMI

25 Септевмри 2009 / 20:14

Добавих тази снимка от монтаж на климатик TOYOTOMI след малката поредица от постове за тези Японски климатици. Снимката е направена по време на монтаж и затова сервизният капак е отворен, а синият маркуч е част от зарядна станция с която се проверява херметичност на системата и други параметри пo време на монтаж.

Малка поредица за климатици TOYOTOMI

24 Септември 2009 / 21:25

Климатици TOYOTOMI са истински японски климатици направени в Япония и за разлика от повечето климатици втора употреба още преди да бъдат произведени за замислени да се използват в Европа. Всъщност не всички климатици TOYOTOMI са замислени да се използват в Европа, а само тези, които се намират във Европа, защото има и такива за други страни. Единствената разлика при тези предлагани в други страни е електрозахранването, което е много важно за работата на един климатик.

Климатик - принцип на затопляне

23 Септевмри 2009 / 10:44

Основният принцип на работа на климатици се подчинява на законите на термодинамиката. Това са едни фундаментални физични закони използвани в много области. Например същите закони се използва и от автомобилният двигател, въпреки че в един климатик процесите имат малки разлики.

TOSHIBA пуска на пазара климатик за топла вода.

11 Септевмри 2009 / 14:30

Водещите производители на климатици се надпреварват напоследък за заемане на пазарни позиции в сегмента с така наречените термопомпи. След LG и Дайкин, които вече предлагат климатици за отопление и топла вода TOSHIBA също пуска на пазара този месец климатик, които освен за охлаждане и отопление може да се използва и за затопляне на вода.

Инверторен климатик с две вътрешни тела?

3 Септември 2009 / 23:06

Въпроса който ми зададоха в първият момент беше странен, но после осъзнах че е странен само за мен. Климатици с две или повече вътрешни тела са най-модерните климатици и разбира се използват най-модерната технология инверторната, т.е климатик с две вътрешни тела винаги е инверторен, освен ако някой китаец не е решил да прояви творчество.

Страници за навигация в блога