Някой мой стари и нови мисли и мнения на едно място.

Чудех защо да не работи

Гледам че още се мъдри съобщения в главата на стария безплатен сайта че вече няма да работи, но се чудех защо да не работи. Всъщност отскоро гледах че той и без това си не работи защото страниците се зареждат толкова бавно че вероятно администраторите на сайта носят интернет с кофи.

Малки изводи

Възможно е да не е било с кофи и много по вероятно е да е било с пощенски гълъби, ама сега гледам че сайта добре си работи и сигурно са наели повече гълъби. В интерес на истината струва ми се че реалните проблеми не идват от самия сайт, а друго място. Все пак гледах снощи че сайта работи чувствително по-добре

Иначе цялата история е един много добър пример за това колко е важно да се работи в екип. Стане ли така че всеки работи само за себе си нещата никога не са добри. Изявленията това и аз го мога ме накараха да си спомня думите на старите хора, които дошли на пазар в София и видели как един човек маха с една пръчка пред един оркестър.

Веднага се появили добри идеи че това нещо всеки може да го работи и от тук нататък всичките проблеми. Общо взето китайски работи, но китайците са много добри в това да правят каквото видят по природа, докато Българина е научен да работи, но не всички.

Какво да се прави, както казва народа всеки гледа на работата лекото и на баницата мекото. Е разбира се не всички хора мислят така и даже съм склонен да мисля че повечето хора имат желание да работят, а само мързеливите хора се чудят по какъв начин да направят от нищо нещо. Добре че мързела не боли, защото ако боли не са добри нещата.

Както и да е, най-важното от цялата история е че най-добрия начин да се работи е да се работи в екип. Винаги съм казвал че човек е толкова голям колкото хора има зад гърба си или с други думи само с добър екип се постигат хубави неща.

Иначе може и сам, но е ужасно трудно и трябва много енергия и не е сигурно дали човек няма да се огъне. Странно как много хора забравят заръката на Хан Кубрат при положение че той явно е имал първите идеи че трябва да се работи в екип и за съжаление като погледна назад всичките провали на Българите са били именно заради това че всеки гледа само себе си с надеждата че е велик.

Както и да, може да заприличам на Санчо Панса, ама явно приказката като ми пееш Пенке ле кой ли те слуша е по-силна от тази на Хан Кубрат. Тръгне ли някой от екипа да се прави на велик пиши го бегал този екип. И най-опасно е ако шефа на екипа реши че е велик при положение че неговата работа не е да е велик, а да държи да се работи в екип.

Не знам ама според мен всеки който иска да стане велик трябва да лепне един лист A4 на вътрешната част на вратата, на която пише - Работи се в екип и това е най-добрия начин за успех. Така ако е забравил всяка сутрин преди да иде на работа ще си го припомня. Е както и да е, каквото било било и трябва да се гледа напред.

моя малък блог